Tips bij steigerbuis kopen

Met een steigerbuis kun je veel meer doen dan een steiger bouwen. Steeds vaker worden de buizen gebruikt voor andere toepassingen zoals meubels en industriƫle toepassingen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Daarbij is het van belang om de juiste maten te kiezen zodat je stevige constructies kunt maken die jaren meegaan. In dit artikel hebben we allerlei tips voor je voor als je aan de slag gaat met steigermaterialen. We helpen je om de juiste combinaties te kiezen en lang plezier te hebben van je creaties. Heb jij zin om hiermee aan de slag te gaan? Lees dan snel verder, we helpen je graag op weg. En heb je meer advies nodig? Dan kun je altijd bij ons terecht.

Materiaal kiezen

Er zijn veel verschillende materialen te krijgen als je gaat werken met een steigerbuis. Zo kun je kiezen voor gegalvaniseerd staal, zwart staal, aluminium, zwart aluminium, vierkant staal en vierkant zwarte buizen. Het is een kwestie van smaak wat je kiest. Zwart staat mooi in combinatie met hout. Je maakt het extra stoer als je kiest voor steigerhout. De vierkante modellen zien er strak uit en geven je creaties een mooie uitstraling. Je kunt van alles maken met de buizen. Het hangt van je eigen creativiteit af waar de grenzen liggen. Zo kun je een mooie tafel maken, maar ook een kledingrek of een kapstok. Als je wilt kun je zelfs een hele slaapkamer inrichten met steigermateriaal.

Steigerbuis maat kiezen

Het is handig om eerst te bepalen welke maat steigerbuis je nodig hebt. Als je een kleine kapstok wilt maken kun je dat doen met dunnere buizen dan wanneer je bijvoorbeeld een grote kledingkast in elkaar wilt knutselen. Dikkere modellen zorgen voor meer stevigheid maar zien er ook grover uit. Als je houdt van wat meer elegantie kun je kiezen voor de dunnere modellen. Hou wel altijd rekening met de draagkracht die je creaties moeten hebben. Een kast die zware spullen moet dragen heeft een stevigere constructie nodig dan een nachtkastje waar je een boek en een lampje op wilt zetten. Het is handig als je eerst een schatting maakt van het gewicht dat de constructie moet dragen. Als je een tafel gaat maken, zorg er dan voor dat de constructie stevig genoeg is om het blad te dragen.

Buislengte bepalen

Vervolgens kun je de lengte van elke steigerbuis bepalen. Maak een tekening van je creatie en bepaal hoeveel buizen je nodig hebt in de verschillende lengtes. Je kunt helemaal zelf een meubelstuk ontwerpen en alles wat je daarvoor nodig hebt uitwerken. Je kunt het jezelf ook makkelijk maken door een kant en klaar pakket te gebruiken. Er zijn slimme doe-het-zelf pakketten waarbij alle benodigdheden voor een meubelstuk aanwezig zijn. Dan hoef je alleen het instructieboekje te volgen en klaar is je kast of bureau. Je hoeft dan niet na te denken over de verschillende onderdelen en uit te meten welke materialen goed bij elkaar passen. Je kunt de mooiste dingen maken met deze pakketten.

Steigerbuis koppelingen

Ga je toch zelf aan de slag dan is het belangrijk om bij elke steigerbuis de juiste koppeling te kiezen zodat de verschillende onderdelen goed aan elkaar kunt zetten.