Voordelen van magazijninrichtingen

Je moet dus een magazijn inrichten. Waar begin je dan? Je beschikt over zo’n groot gebied dat je door de bomen het bos niet meer ziet! Je zal natuurlijk iets moeten gaan doen met magazijninrichtingen, maar wat nou waar gaat, blijft lastig. Je hebt zoveel dingen om over na te denken. Het hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Alles kan je makkelijk stap voor stap doen en dan zal je nergens problemen mee hebben. De magazijninrichtingen staan zo in je magazijn en dan loopt alles heel snel al helemaal zonder problemen. Dus wees niet bang en kijk er even rustig naar. 

Soorten magazijninrichtingen

Altijd handig om te weten is wat voor soorten magazijninrichtingen er zijn. Je kan wel beginnen met inrichten, maar dan krijg je hetzelfde effect als dat je een huis in gaat richten terwijl je niet eens weet welke meubels er allemaal bestaan. Laten we dus snel over de paar grootste en belangrijkste magazijninrichtingen gaan. Je hebt pallet instellingen die heel simpel gewoon grote kasten zijn. Je legt planken neer op de stelling en je kan zo alles erop leggen wat je wilt. Dan heb je draagarm instellingen, deze zijn beter voor cilindervormige voorwerpen. Die rollen hier niet vanaf. Daarna heb je bankinstellingen die beter zijn voor allemaal kleine dingen die je in verschillende bakken doet. Als laatste heb je ook nog verticale instellingen die handig kunnen zijn voor planken enzo. 

Waar moet je naar kijken met het inrichten?

We hebben het nu dus gehad over de soorten magazijninrichtingen. Maar je weet nog steeds niet hoe je nou moet beginnen. Laten we eerst beginnen bij het ding waar een magazijn voor gemaakt is. Een magazijn is gemaakt om goederen tijdelijk op te slaan. Dus het is handig om te beginnen met het indelen van je ruimte. Dat doe je in 3 stukken: waar de goederen binnenkomen, waar ze worden opgeslagen, en waar je de goederen weer uit het magazijn haalt. Daarna is het handig om te kijken naar wat je precies op wilt slaan in het magazijn. Zodra je dat weet kan je kijken naar welke stellingen je precies wilt hebben in je magazijn.

Veiligheid

Hoe maak je je ruimte nou zo veilig mogelijk? Je wilt niet dat er opeens iets omvalt en dat een van de medewerkers zich verwondt. Maar je wilt ook niet dat een deel van de magazijninrichtingen onveilig zijn en dat je dan zit met dat er dingen kapot gaan. Dat zou zonde zijn. Het is handig dat er goede verlichting is in het magazijn zodat iedereen alles kan zien. Daarnaast is de juiste belijning ook belangrijk. Niet alleen om de stellingen heen maar ook voor de paden. Het is ook slim om spiegels op te hangen zodat mensen elkaar aan zien komen. En vervolgens is het ook handig dat de verkeersregels duidelijk zijn voor iedereen. En zorg dat alles goed vast staat en ligt natuurlijk. Anders gaat dat snel mis.

Toch niet zeker over magazijninrichtingen?

Als het nog steeds overweldigend is, dan kan je ook alles zelf op een rijtje zetten. Kijken welke magazijninrichtingen je wilt hebben is niet makkelijk. Vooral niet als je alles zelf moet doen vanaf stap één. Probeer eerst het gebied in 3 delen te verdelen. Waar materiaal en goederen binnenkomen, waar het wordt opgeslagen, en waar het weer naar buiten gaat. Als je dat hebt gedaan kan je gaan kijken naar wat voor stellingen je wilt hebben en hoe je alles veilig in gaat delen.