Waarom de pompwagen elektrisch een goede keuze is

De populariteit van elektrische pompwagens blijft stijgen en dat heeft een reden. Ze zijn zo populair, omdat ze enorm veel voordelen bieden in vergelijking met de palletwagen die je met de hand moet bedienen. In veel bedrijven biedt een pompwagen elektrisch veel meer voordelen. En welke dat zijn vertellen we in onze blog. Lees dus snel verder als je meer over het model wilt weten. 

Veel efficiënter werken met een pompwagen elektrisch

Efficiëntie is in een magazijn, loods of distributiecentrum cruciaal. Je moet zoveel mogelijk goederen per uur zien te verwerken en dan heb je ook de juiste machines nodig om je werk te kunnen doen. Met een pompwagen elektrisch kun je veel sneller pallets optillen, laten zakken en verplaatsen dan wanneer je een handbediende pompwagen gebruikt. iedere seconde die je bespaart worden uiteindelijk minuten, uren en zelfs complete dagen. Zeker als je het over een langere periode bekijkt. Dus op dat gebied is de elektrische palletwagen en meer dan uitstekende keuze.

Geen onderhoud nodig voor de pompwagen elektrisch 

Een pompwagen elektrisch vergt nauwelijks onderhoud en gaat vrijwel nooit stuk. Dus op het gebied van reparatie kosten en onderhoudskosten kun je een flinke euro besparen. Handmatige pompwagens zijn daarentegen wat fragieler en moeten ook wat sneller vervangen worden. Vooral de wielen van handmatige pompwagens slijten sneller en door een gebrek aan systemen kan je met een handmatig exemplaar ook niet inschatten of je de palletwagen wel of niet overbelast. Bij overbelasting gaat een pompwagen logischerwijs veel sneller stuk.

Veiligheid op de eerste plek met pompwagen elektrisch 

In een magazijn, loods of distributiecentrum kan er van alles fout gaan en als werkgever doe je er alles aan om je personeel te beschermen. Het nadeel van de handmatige pompwagen is dat het feitelijk een ‘domme’ machine is. De gebruiker is uiteindelijk die voor het ongeluk zorgt. Een pompwagen elektrisch is in dat opzicht een stuk slimmer, want het automatische remsysteem zorgt ervoor dat ongelukken kunnen worden voorkomen. Terwijl het systeem ook kan zien of je de palletwagen overbelast met een te zware pallet. In dat geval zal de palletwagen ook niet werken om te voorkomen dat die stuk gaat.

Makkelijk in gebruik

Een pompwagen elektrisch is handig in gebruik en je hebt er ook geen speciale certificaten voor nodig. Vrijwel iedereen mag de machine gebruiken, maar een training of 2 kan natuurlijk nooit kwaad. Het is immers een machine die je bedient. Een groot voordeel is dat ze gebruiksvriendelijk zijn en dat je met slechts het bedienen van een paar knoppen pallets kunt verplaatsen, kunt optillen en kunt laten zakken. Zonder dat je jezelf hoeft in te spannen. Het werken met een elektrische pompwagen is daarom ook een stuk minder arbeidsintensief dan wanneer je een manuele pompwagen gebruikt. 

 

Je kunt het de magazijnmedewerker nog makkelijker maken door een pompwagen elektrisch met een plateau aan te schaffen. Daar kunnen ze op staan en met behulp van de knoppen zowel zichzelf als de pallet met goederen vervoeren. Ideaal voor in de iets grotere magazijnen en loodsen waar grote afstanden overbrugt moeten worden.